2013. március 22., péntek

Kozmetikum

A kozmetikum termékek elősegítik a bőr egészségét, tisztaságát, a megjelenés színvonalát, ám van egy másik nézőpont is, mert nagymértékben károsíthatják is az egészséget, valamint a megjelenést is.

Nagyon sok kozmetikum készítményben olyan adalék anyagokat használnak fel a gyártók, melyeknek az előállítása sokkal olcsóbb, mint a természetes összetevőké. Éppen ezért nagyon sok esetben szintetikus vegyi anyagokkal pótolják a drágábban előállítható természetes alapanyagokat. Az már egy másik kérdés, hogy ez milyen hatással van szervezetünkre. Nyilvánvalóan, a szintetikus adalék anyagok, főként a kőolajszármazékok, nem igazán használnak egészségünknek. Az emberek nagy hányada mégis ezeket a kozmetikum készítményeket részesíti előnyben, annak ellenére, hogy néhány éve már igen sok szó esik erről a problémáról.

El lehet gondolkodni azon, hogy az emberek ennyire érdektelenek lennének saját szervezetük egészségével szemben, vagy csupán az olcsó kozmetikum termékeknek nem tudnak ellen állni, mivel ez egy takarékossági lehetőség.

A fő kérdés az, hogy megéri-e az egészségünk rovására takarékoskodni. Sokan nem akarják tudomásul venni, hogy ezek a szintetikus kozmetikum készítmények milyen erőteljesen befolyásolják immunrendszerünket, milyen mértékben módosíthatják belső szerveink működését, valamint milyen kellemetlen tüneteket okozhatnak. Nem véletlen, hogy a bio boltok száma egyre növekszik, hiszen az emberek az idő múlásával egyre tájékozottabbak és egyre igényesebbek saját szervezetük tekintetében.

Van még egy nagyon fontos nézőpont kozmetikum készítmények tekintetében. A gyermekek ápolása. Ez egy olyan kérdéskör, melyet érdemes közelebbről megvizsgálni. A gyermekek számára használt kozmetikum készítmények különböznek, hiszen aki egyáltalán nem figyel a kozmetikum fajták összetevőire, az is tudja, hogy egy gyermek számára nem megfelelő a felnőttek részére kifejlesztett kozmetikum.

Minden ember bőre rendelkezik áteresztő tulajdonsággal. Ami a bőrünkhöz hozzáér, annak egy része bejut a szervezetbe, ez elkerülhetetlen. Azt fontos tudni, hogy a gyermekek bőrének áteresztő képessége nagyobb, mint a felnőtteké, tehát amikor egy kozmetikum készítmény egy gyermek bőrével érintkezik, akkor sokkal több adalékanyag jut be a gyermek szervezetébe, melyet az adott kozmetikum tartalmaz. A gyermekek immunrendszere még nem elég fejlett, ezért az ellenálló képességet sokkal könnyebb lerombolni, ami a kozmetikum készítmények révén nagyon is lehetséges, hiszen elképesztően káros vegyi anyagok felhasználásával készülnek.

A probléma adott, ám ma már a megoldás sem elérhetetlen. Néhány évvel ezelőtt még külföldre kellett utazni, ha valaki bio szappanhoz szeretett volna hozzá jutni. Ma már elérhetők számunkra a bio kozmetikum készítmények. Egyre több biobolt kínál különféle organikus kozmetikum típusokat, melyek szintetikus anyag hozzáadása nélkül készülnek. Természetesen, ezek a kozmetikum készítmények valamivel drágábbak. Nem vehetik fel a versenyt olyan termékek árával, ahol fillérekbe kerül a szintetikus összetevő. Mégis érdemes egy kicsivel több költségen biztosítani egészségünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése